Alternative hoteller


Genbrug er det nye sort i overnatningsbranchen


I Japan har det længe været muligt at indkvartere sig på mindre end to kvadratmeter, og nu ser trenden ud til at bevæge sig til vores verdensdel. Finanskrisen kradser, og 7-stjernede hoteller i Dubai er ikke længere førsteprioritet hos verdens rejsende. LabConfidential har kigget nærmere på hvordan hotelbranchen i Europa forholder sig til situationen.

Først og fremmest hedder trenden genbrug. Nybyggeri er yt, og når kundernes penge ikke sidder løst længere, handler det om at skabe noget unikt. Billigt.

Som alle andre former for genbrug, er hotel-genbrug kendetegnet ved, at der kommer størst udbytte ved at genbruge det, der er mest af. I Schweiz er der eksempelvis mange beskyttelsesrum.

Zürichs beskyttelsesrum bliver dog ikke brugt til noget. Mange års neutralitet, samt fred i Europa, har medført, at de underjordiske betonkomplekser er blevet overflødige. Det har to driftige kunstnere sat sig for at ændre.

Tvillingebrødrene, Frank og Patrik Riklin, har indrettet deres Null-Stern – eller ‘nul stjerner’ – hotel yderst spartansk. Du kommer til at overnatte i samme rum som minimum tre andre, og varmen kommer tilsyneladende fra ophængte varmedunke. Måske ikke det mest luksuriøse, men til omkring 150 kroner per nat er det svært at klage. Og så er det jo i den grad unikt.

Null-Stern-Hotell via Dwell Blog

Så er der lidt mere stil og hygge over Hotel De Vrouwe i Stavoren, Holland. Her kan du overnatte i kæmpestore vintønder, og det er da høj klasse. Tønderne, der tidligere har været fyldt med en god Beaujolais, har to senge. Bagved tønden, er der et lille opholdsrum med tv, samt badeværelse. Det lyder skønt, men til en pris på minimum 119,50 Euro for en overnatning er der ikke just tale om SU venlige priser.

Hotel De Vrouwe Van Stavoren via TreeHugger

Sidste stop på europarundturen er England. I det vestlige London har firmaet TraveLodge bygget et hotel af gamle skibscontainere. Hver container udgør et værelse, og det er lidt som at bygge med LEGO klodser. Containerne er hentet fra Kina, hvor de har fået monteret et bademodul. Komforten er altså i top, og man skal ikke blive overrasket hvis man ser et lignende hotel næste gang man befinder sig i den engelske hovedstad. TraveLodge har som erklæret målsætning at være den største hotelkæde i London inden OL 2012. Det koster i øvrigt 19 pund per overnatning.

TraveLodge via The Sun

Se flere billeder efter klippet.

Kan du li hvad du læser?