Efterlysning: Har du set denne Mii?


Skør tegning skal fange japansk flugtbilist

Politiet benytter sig ofte af de såkaldte fantomtegninger, når der ikke findes et billede af en mistænkt. Nu har en japansk mand lavet sin egen, noget bemærkelsesværdige, efterlysningsplakat.

I mange tilfælde kan det være svært at genkende folk ud fra tegninger, men det bekymrer tilsyneladende ikke denne japanske mand. Han har tegnet sin fantomtegning på sin Wii, og lavet en plakat, hvor han beder folk, der ser eller kender flugtbilisten om at henvende sig til politiet i Kanagawa.

Mii, som figuren hedder, er en del af Nintendos spilunivers til Wii konsollen, hvor man kan skabe karikaturer af sig selv eller andre. Karikaturen, eller avataren som det også kaldes (mange kender måske udtrykket fra Second Life, eller diverse webfora), kan herefter bruges i mange i Nintendos spil, f.eks. Wii Sports (her på kontoret kan man eksempelvis være Preben Mejer i Wii Tennis).

Hvorvidt tegningen har virket, eller kommer til at virke ved vi ikke. Måske de overdrevne karakteristika i Mii tegningen gør det lettere, at genkende trafiksynderen, men hundrede procent vellignende kan det nok næppe kaldes.

Man skal nok ikke regne med, at politiet i Japan, eller Danmark for den sags skyld, har tænkt sig at fyre tegnerstaben lige med det samme. Ideen er dog spændende nok, og det er vel sandsynligt, at lovens lange arm vil tage lignende teknologi til sig. I dette tilfælde er der tale om et program, som børn anvender med største lethed. Så kan ordensmagten nok også.

Zaeega via Danny Choo

Kan du li hvad du læser?