Kortlæser til mobilen – næste skridt for e-handel? 1


Slut med kortnumre og udløbsdato, men det kan gøres smartere
Internethandel besværliggøres især af to ting. Den ene er leveringsproblematikken. Man ved ganske enkelt ikke hvornår, hvis nogensinde, ens varer bliver leveret. Den anden er besværlig betaling med Dankort. 14-cifrede kortnumre, udløbsdato og sikkerhedscifre gør det til en tvivlsom fornøjelse at betale på nettet. Og det er endnu værre på mobilen. Et par nye koncepter viser vejen, men det kan blive meget nemmere.

Square og Swipe It. De færreste kender nok de to produkter, men der er tale om ret simpel teknologi. De er begge kortlæsere til kreditkort, og de kan begge tilsluttes iPhone. Man kan således betale over nettet ved at køre sit kort igennem læseren, og taste sin firecifrede pinkode. Simpelt ikke?

Ulempen er det eksterne udstyr. Men når vores kreditkort består af magnetstriber, så er der vel ikke meget at gøre ved det… Eller hvad? Svaret ligger i RFID teknologien. I Japan findes betalingskort med RFID chip allerede. Som vi tidligere har skrevet, kan Sonys nyeste tv-fjernbetjeninger håndtere betalinger ved hjælp af RFID.

Nu findes læserne så på markedet, og selvom Square ikke fylder meget, så ville det da være behændigt, om man kunne slippe for at slæbe tilbehør med i lommen. Derfor, en lille påskebøn til PBS, der står bag Dankortet, og mobilproducenterne:

Giv os RFID betalingskort. Kort hvis chips ikke fejler i et væk, og hvis magnetstriber ikke bliver slidt af. Giv os mobiltelefoner med RFID læsere, så vi aldrig mere skal indtaste kortoplysninger på et alt for lille tastatur.Giv os nemme betalingsløsninger, så skal vi nemlig nok betale for vores varer. Også selvom de er digitale, og kan findes “gratis” på nettets mindre ædle tjenester. Kort sagt; kom ind i det nye årtusinde!

Og mens de er i gang kunne PBS jo med fordel introducere et Dankort, der ligesom eksempelvis Visa Electron ikke kan overtrækkes. Så kan det være vi kan slippe for detailhandlens klynk over gebyrer fra de udenlandske betalingskortudbydere.


Square – Manden bag er også en af bagmændene bag Twitter, Jack Dorsey.

Kan du li hvad du læser?

One thought on “Kortlæser til mobilen – næste skridt for e-handel?

Comments are closed.