Log af Twitter og spring på jernhesten


Lance Armstrong har været vært for en bemærkelsesværdig cykeltur


I sig selv er det naturligvis ikke bemærkelsesværdigt, at Lance Armstrong har cyklet en tur. Ja, man kan vel nærmest kalde det forventet. Men det er derimod ikke hver dag, at en af verdens bedste cykelryttere inviterer hele verden med på cykeltur.

Armstrong er for alvor en af de berømtheder, der har taget Twitter til sig. Derfor giver det god mening (selvom det nok kom som en overraskelse for de fleste), at den syvdobbelte Tour de France vinder mandag sendte følgende besked på Twitter:

“Hey Glasgow, Scotland! I’m coming your way tomorrow. Who wants to go for a bike ride?”

Således kunne samtlige knap 600.000 indbyggere, i kiltens hjemlands største by, se sig inviteret på en tirsdagstur. Turen startede lidt over middag fra Ashtree House Hotel, og kong Lance var omgivet af mindre end 300 undersåtter. Heriblandt Skotlands måske største rytter gennem tiderne, Graeme Obree, med tilnavnet The Flying Scotsman.

Episoden er et eksempel på internettets, og især de sociale medier vi kender som Web 2.0, stærke kraft til at forene folk. I dette tilfælde skulle der så to-tre beskeder i sms-format til at samle 300 mennesker til noget så sundt og analogt som en cykeltur.

Dermed er der et spinkelt håb for, at tidligere tiders frygt for et inaktivt samfund, hvor folk sidder bundet foran skærmen, er definitivt afværget. Så nemt er det dog desværre nok ikke. Men mon ikke de fleste unge knægte ville have kastet bøgerne, sneget sig væk fra skolen og sprunget på jernhesten, hvis den gule texaner skulle dukke op til Tweet Ride i nabolaget?

Her på redaktionen er vi i hvert fald sikre på, at vi kunne tage ham op ad bakken…

BBC via Textually

Lance på Twitter

Kan du li hvad du læser?