Menneskejagt på Google Wave


Amerikansk avis har regnet ud, hvad Wave skal bruges til


Her på Innovation Lab har det føget rundt med invitationer den sidste måneds tid. Først troede vi det var en eller anden fest, som folk inviterede, og kun havde begrænset antal invitationer, til. Senere gik det dog op for os, at der ikke var tale om en strandfest med surf og bølger. Google Wave har haft en forrygende start, med gigantiske mængder af betatestere. Men det er som om, at folk ikke helt ved hvad de skal bruge Wave til. Det gør amerikansk presse til gengæld.

Hvis vi lige skal starte med begyndelsen, så er Wave Googles bud på email og instant messaging i fremtiden. Det er også et samarbejdsværktøj, der potentielt integrerer med Google Docs. Man kan forestille sig, at en udviklingsafdeling på 20 mand, arbejder på forskellige aspekter af samme projekt.

I Wave kan de føre en realtids logbog, med billeder, links, grafer, video, skitser – you name it. Den tråd, kaldet bølge eller wave, som man bruger som logbog, kan løbende redigeres af alle involverede. Når projektet nærmer sig sin afslutning, kan bølgen eksporteres til Google Docs, færdiggøres og bruges som projektrapport eller dokumentation.

Men tilbage til staterne. Da fire betjente fra Seattle i weekenden blev skudt og dræbt, startede en intensiv menneskejagt på morderen. For at hjælpe politiet (og sandsynligvis sikre sig selv en historie), oprettede Seattle Times en bølge på Google Wave. Heri kunne offentligheden komme med tips om den formodede gerningsmand, samtidig med at politiet kunne følge og kommentere på bølgens informationer.

Sagen er et af de rigtige gode eksempler på, hvordan sociale netværk bidrager med viden og opgaveløsninger. Med til historien hører dog, at en politibetjent fra Seattle, tirsdag morgen lokal tid, skød og dræbte den formodede gerningsmand i forbindelse med et rutinecheck af en stjålet bil.

Sociale netværk er nok alligevel lang vej fra, at afløse godt gammeldags politiarbejde. Og held.

Google Wave via Seattle Times og TechCrunch

Kan du li hvad du læser?