NEXT 2010 – Brugerdrevet lænestolDansk design og brugerinddragelse skaber ultimativ komfort

I de gode gamle dage, før vi begyndte at ansætte antropologer her på Innovation Lab, var brugerinddragelse sådan noget med spørgeskemaer. Hvis det gik rigtig vildt for sig, kunne man måske svinge sig op til at sætte en såkaldt fokusgruppe sammen. Siden er der dog sket rigtig meget. Brugerdrevet design og innovation er blevet en af nøglerne til, at udvikle produkter der opfylder de behov, som brugerne rent faktisk har, frem for dem producenterne forsøger at skabe.

i-SIT fra århusianske Design Concern er et eksempel på brugerdrevet innovation, der tager et årtusinde gammelt design ind i et nyt årtusinde. Under slagordet “Alle sidder bedre i i-SIT” udfordrer Design Concern folk til at prøve det – angiveligt – ultimative indenfor lænestole på NEXT CareWare-udstillingen i Bruuns Galleri.

Ergonomien er naturligvis i fokus, når man skal sidde godt. Men siddekomfort behøver tilsyneladende ikke være lig med en øjebæ, der mere hører hjemme på et plejehjem, hvor beboerne alligevel ikke kan huske hvad man bruger en stol til, end i et moderne hjem. Omvendt behøver godt design heldigvis ikke være ensbetydende med, at man skal sidde som om herremanden straffede en med en tur på træhesten før stavnsbåndet blev ophævet.

Et utal af brugere har været involverede i processen. Udviklingen har taget mere end to år, og projektet er i år blevet belønnet med den prestigefyldte Red Dot Design Award.

Om den så rent faktisk er både smuk og komfortabel vil vi lade være op til den enkelte. Nu er handsken i hvert fald slynget i ansigtet på både elskere og hadere af moderne dansk design.

i-SIT

Læs mere om NEXT

Kan du li hvad du læser?