NEXT 2010 – Kinecting people! 2


Microsoft giver danskerne et smugkig på Kinect under NEXT
Mange vil nok stadig bedst kende Kinect under dets kodenavn. Project Natal blev annonceret af Microsoft i 2009, som Xbox 360-tilbehøret, der skulle vippe Nintendo Wii af pinden, som den mest populære konsol på markedet. Siden opstod der – ifølge rygter – problemer med systemet, der gjorde en udskydelse af lanceringen uundgåelig. Nu er Kinect på vej, og det bliver en spiloplevelse ud over det sædvanlige.

Først og fremmest består fremskridtet i, at man ikke længere skal fedte rundt med controllere for at styre begivenhederne på skærmen. Kinect er en lille kameraenhed, der tilsluttes din Xbox 360. De to kameraer registrerer bevægelser både til siden og i dybden, og anvender din krops bevægelser til at navigere rundt på skærmen.

Kinect, og før det Project Natal, har tidligere været vist frem i Europa. Deltagelsen på NEXT Digital-udstillingen i Bruuns Galleri signalerer et naturligt skridt, inden vi når til den endelige lancering i starten af november (bekvemt placeret lige op af julesalget). Under NEXT får man muligheden for at blive en af de relativt få på verdensplan, der har prøvet Kinect.

Xbox-folkene fra Microsoft har skumle planer om at stille op med ikke mindre end tre Kinect-udstyrede Xbox 360. Der bliver med andre ord rig mulighed for at lege med det p.t. hotteste indenfor spilverdenen.

NEXT-udstillingen er åben alle hverdage i Århus Festuge, og den er gratis at besøge.

Læs mere om NEXT her

Kan du li hvad du læser?