Personligt minikraftværk


Hånddrevet generator tøjler kinetisk energi så du altid kan være på


Mange ejere af moderne mobiltelefoner har problemer med batterilevetiden. En af løsningerne har indtil nu været en lille batteridrevet oplader, der kan ligge i lommen. Men batterier sviner, de er ineffektive, og så har de jo altså – ja, begrænset levetid. De problemer løser nPower PEG (Personlig Energi Generator).

PEG omsætter den kinetiske energi, der generes når pinden i midten bevæger sig gennem cylinderen, til elektricitet der kan oplade din mobil eller mp3-afspiller.

Ideen er velkendt, og kinetisk energi anvendes f.eks i moderne biler som Toyota Prius, der opsamler energien fra nedbremsninger, og bruger den til at lade bilens batterier op. Teknologien bliver endda standard i Formel 1 racing når den kommende sæson begynder.

Det der gør PEG smart er naturligvis størrelsen og formen. Du kan have den med, stort set overalt, i hånden eller i en taske. Hvorfor ikke bruge din faste løbetur (okay, her strækker vi den nok lidt) til også at lade din mobil op efter dagens strabadser (eller før, hvis du er rigtig morgenfrisk). Den er oplagt at medbringe på kano- eller vandretur, og med lidt snilde kan den garanteret monteres på en fiskestang.

nPowers personlige generator er bare det seneste skud på stammen af forbrugerteknologi, der udnytter eksisterende energi. Hvem husker ikke dansegulvet, hvor diskoteksgæsterne laver strøm til lyset, eller svingdøren der genererer energi når den bliver skubbet rundt?

Den hånddrevne, og yderst grønne, generator kan lade din mobil 80-90 procent i løbet af en time (og vi vil godt garantere at du får ømme arme). Økovidunderet, eller –vanskabningen, er ikke på markedet endnu, men den skulle være på vej i USA til en pris på omkring 149 dollars. Med de nuværende valutakurser, er det jo en ringe pris for en renere verden, og et sundere legeme.

Se video efter klippet. PEG’en bliver vist cirka tolv minutter inde i videoen.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TY0v5TExMBw[/youtube]

nPower via GizMag

Kan du li hvad du læser?