Print dit digitale liv


Få en håndgribelig scrapbog over dine online minder
I gamle dage klippede ens mor artikler, billeder og notitser ud af aviser og blade, når man havde optrådt i den lokale skolekomedie, eller fået en pladekontrakt. I dag har de færreste en scrapbog. Til gengæld kommer alle oplevelser og mere eller mindre mindeværdige begivenheder ud på nettets to store hovedkanaler, Facebook og Twitter.

Selvom alle ens minder er digitale, betyder det dog ikke, at de for evigt skal være bundne til det uendelige internet. Flere steder på nettet kan man nemlig få lavet bøger med sine yndlingsstatusopdateringer.

Der findes en service til Twitter, og naturligvis også en til Facebook. De hedder henholdsvis TweetNotebook og MyFamebook.

Man starter med at udvælge de personer, man gerne vil have med i sin bog. Derefter kan man lave en mere selektiv udvælgelse af indholdet, så man undgår de opdateringer, man måske helst vil glemme. Ideen er sådan set meget sød. Når man nu ikke kan få mor til at sammensætte en scrapbog, så må man jo gøre det selv.

Udover selve herlighedsværdien i, at have sine mest geniale tweets og facebookopdateringer stående på bogreolen, så er der en anden årsag til, at det kunne være en idé. Facebook og Twitter gemmer nemlig ikke dine gamle beskeder. På et eller andet tidspunkt ryger de simpelthen ud af loopet.

Der findes naturligvis nettjenester, der giver dig mulighed for at lave backup, men det kan være svært at spå om en given tjenestes levetid, og derfor kunne en fin hardback måske være et fint alternativ. Så har du også noget at vise børnebørnene.

TweetNotebook og MyFamebook via TechCrunch

Kan du li hvad du læser?