Roboreportere presser journalister


Er den gamle snushane udrydningstruet?


De senere år har vist et marked for konstant opdatering på nyheder. Det har affødt nyhedskanaler på tv, der kører i døgndrift for at være først med de seneste nyheder. Men de traditionelle medier møder større og større konkurrence. Twitter har blandt andet vist sig som borgerjournalistikkens fremmeste værktøj, og nye tjenester skyder op konstant.

Senest er det amerikanske Nozzl Media, der har meldt sig på banen. Deres service er ganske simpel: autogenererede nyhedsopdateringer. Ifølge Nozzl selv, er der tal om specialtilpassede, realtids-, og lokalnyheder. De henter informationerne fra offentlige arkiver, samt sociale medier, som førnævnte Twitter.

Selv mener de, at det skaber et “robust, let filtrerbart, og dybdeborende informationsflow”. Hvad de helt præcist mener, kan måske være svært at se. Men det eksempelvis være nyheder om, at der er udrykningskøretøjer på vej til et bestemt firma eller en bydel. Ved at syndikere informationerne både fra det offentliges tilgængelige data, samt blogs, Twitter og lignende, kan man sammensætte et meget nuanceret billede.

Men kan man aldrig rigtig gå i dybden? Hvis man ønsker baggrund og analyse, så er det måske ikke løsningen. Der er dog ingen tvivl om, at reporterne på diverse mediehuse allerede føler presset. Den hastighed hvormed nyheder i dag bliver kastet direkte på avisernes hjemmesider, taler sit tydelige sprog.

I takt med at nyhedsstrømmen er blevet øget, er begrebet Breaking News og i den grad blevet udvandet. Man skal lede langt efter reelle baggrundsoplysninger i den daglige nyhedsstrøm. Og hvis det ikke findes der, så vil nogen nok mene, at en robot lige så godt kan gøre arbejdet.

Nozzl Media via ReadWriteWeb

Kan du li hvad du læser?