Robotskydeskiven udfordrer finskytter


Bevægelige mål får høvl på australske skydebaner
Når man drøner rundt på Segway her på labbet, er den største fare man kan støde på en vildfaren Lab Agent, der hastigt krydser den improviserede indendørs racerbane. Der er dog rapporter om flere Segway relaterede dødsfald rundt omkring i verden. Folk, der er faldet af den to-hjulede djævleræser, eller kørt galt på den. Ingen er dog, så vidt vides, blevet skudt, mens de kørte på Segway. Måske fordi ingen har kørt forbi en australsk finskytte.

I Australien træner militærets snigskytter nemlig mod en helt ny generation af bevægelige mål. Firmaet Marathon Robotics har udstyret en række Segwayrobotter, model RMP 200, og placeret skumdukker på dem. Robotterne, som meget rammende kaldes Rovers, bliver programmeret til at strejfe rundt i et lukket bymiljø, og så handler det bare om at vente.

En finskytte (som er den politisk korrekte militære betegnelse for en snigskytte) kan derefter i ro og mag finde sig tilrette på behørig afstand og, når tidspunktet og vinden er rigtig, afgive det dræbende skud. De resterende robotter flygter herefter i dækning, for at give et realistisk billede af situationen. Umiddelbart en stor forbedring i forhold til traditionelle stationære skydebaner.

Udover de australske styrker har Jordans forsvar, samt det amerikanske marinekorps udtrykt ønske om at teste teknologien. Herhjemme er der knap nok råd til at skifte hjul på Rullemarie, så vi skal nok ikke satse på at se Rover robotten i er dansk øvelsesterræn. Men ser du en førerløs Segway på gaden en dag, så kan det godt være du lige skal holde afstand.

Marathon Robotics via Engadget

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=khoLEzWUtVA[/youtube]

Kan du li hvad du læser?