Smidt i brummen for ikke at bruge Twitter 1


Pladeselskabschef arresteret for ikke at hjælpe politiet under kaoskoncert


Det kan efterhånden være svært at vide, hvornår det er rigtigt eller forkert at anvende sociale medier. Tidligere har der været eksempler på indbrudstyve og overfaldsmænd, der blev fundet via Facebook. I midten af november blev en amerikaner frifundet for indbrud, fordi hans Facebook statusopdatering understøttede hans forklaring. Nu er en pladeselskabsmand så blevet smidt i kachotten på grund af manglende brug af Twitter.

Det lyder drastisk, men der ligger også en alvorlig hændelse bag. Justin Bieber er tilsyneladende en berømt amerikansk popstjerne. En af dem, der synger i storcentre og til butiksåbninger. Selvom man måske ikke kender ham i Danmark, så er der i hvert fald omkring 3000 amerikanske teenagepiger, der synes han er det hotteste siden Kellogs Frosties.

Under en af hans koncerter i et amerikansk storcenter gik disse 3000, ellers normalt velbalancerede, hormonforstyrrede teenagepiger amok, som var det en Pearl Jam koncert på Orange Scene. Midt i kaosset stod det lokale politi. Da de gik til Bieber for at få ham til at sende en Twitterbesked, for at opløse den stadigt mere ophidsede folkemængde, blev de ikke ligefrem mødt af samarbejdsvilje.

Herefter anholdt politiet vicedirektøren for Biebers pladeselskab. Anklagen? Ved at undlade at sende en Twitteropdatering, og dermed nægte at samarbejde med politiet, havde Bieber, og dermed pladeselskabet, udsat publikums liv for fare.

I år 2000 var der nok ingen repræsentanter for Nassaus, Long Island, ordensmagt til stede på Roskilde Festival til førnævnte Pearl Jam koncert. Men hvis de havde været der, ville de have set en grådkvalt Eddie Vedder prøve at få folk til at træde tilbage, og holde med at skubbe.

Dengang gik det som bekendt helt galt. Derfor kan det også være lidt svært at forestille sig, at en Twitterbesked skulle have den ønskede effekt. Det havde naturligvis ikke skadet at prøve, men hvis politiet havde fundet megafonen og tåregassen frem med det samme, havde problemet nok ikke udviklet sig.

I øvrigt opdaterede Justin Bieber sin Twitter, som politiet ønskede, men tilsyneladende for sent.

Selvom det kunne være lækkert, hvis sociale medier havde den slags magt, så er det mildest talt optimistisk, at forvente det i sådanne tilfælde. Hvem har overhovedet tid til at holde sig opdateret på Twitter, mens man kæmper indædt om en plads i forreste række?

Tweets og video efter klippet

Newsday via All Things Digital

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XPI5BXR97_g[/youtube]

Kan du li hvad du læser?

One thought on “Smidt i brummen for ikke at bruge Twitter

Comments are closed.