Topliste: 5 favoritter du kan se på NEXT no. 6 1


Fem ting vi har skrevet om, som kommer på NEXT no. 6 udstillingen

Indtil fredag d. 3. april sætter LabConfidential, et par gange om ugen, fokus på årets NEXT udstilling. Du kan læse mere om NEXT på Innovation Labs hjemmeside.


Det er nok ikke gået den trofaste læsers næse forbi: Vi glæder os afsindigt meget til dette års NEXT no. 6. På talersiden til konferencen kommer nogle af IT og teknologiverdenens helt tunge drenge, deriblandt Jeff Howe fra Wired, og Daan Rosegaarde – manden bag det bæredygtige dansegulv. På udstillingen bliver det, om muligt, endnu bedre. Uden at løfte sløret for det hele, har vi lavet en lille liste over fem ting, som LabConfidential tidligere har skrevet om, som rent faktisk nu kommer til Danmark.

Remote Impact

Da vi i sin tid beskrev Remote Impact, brugte vi blandt andet begrebet ‘multiplayer skyggeboksning’. Nu får du selv lov til at prøve det eksperimentelle kampspil, der tillader dig at tæve løs på venner, kolleger og/eller familie uden de helt store konsekvenser. Gå i træningslejr allerede nu, og vær klar til at tæve løs på alt og alle i starten af april.
Læs mere om Remote Impact

Sustainable Dancefloor
sdfatwatt_studioroosegaarde-blog.jpg
En af vores klare favoritter er det hollandske Sustainable Dancefloor – det bæredygtige dansegulv. Gulvet generer energi hver gang man træder på det, og sørger således selv for strøm til lys. Lyset, hvilket i bedste Saturday Night Fever stil kommer op ad gulvet, er lavet sådan at man kan se hvor stor påvirkning man laver på det. Gulvpladernes lamper ligner nærmest en nedadgående tunnel når man ser dem oppefra. Jo dybere tunnelen ser ud, desto mere energi har du genereret. LabConfidential-redaktionen giver naturligvis en svingom!
Mere om Sustianable Dancefloor

InLastor

Det er blevet beskrevet som mange ting. Engletrusse, stofhøjttaler og det 21. århundredes svar på Spandex. Indrømmet alle ordene er faldet her på redaktionen, men det gør nu ikke teknologien mindre spændende. Stoffet fra Danfoss PolyPower har masser af potentiale både indenfor industri og husholdning. Og så er det ganske enkelt vanvittigt at se i arbejde. Vi håber at se InLastor åbne døre, løfte en masse tunge ting, og opleve det som en af verdens underligste højttalere. Se videoerne – så forstår du hvad vi mener.
Læs artiklen, og se videoer med InLastor her

6D-displays

Du kender 2D (du ser på det lige nu), og 3D (hvis du nogensinde har haft et par briller med røde og blå glas på foran en skærm). Men 6D? Det er nok de færreste der kender konceptet, men det laver vi om på nu. Displayene er indrettet sådan, at man får en fornemmelse af at skyggerne inde i billedet følger med rundt, når man bevæger sig omkring. Teknikken er lige så simpel, som den er dybt imponerende, og der er ikke lang tid til du skal udskifte din digitale billedramme med en af disse.
Læs mere om 6D-displays her

The Afterlife Project

For et par dage siden beskrev vi første gang The Afterlife Project, her på LabConfidential. Projektet, eller kunstværket, laver strøm ud af forrådnelsen af lig. Ideen er ganske simpel: oplys en lampe/statue/gravsten på moster Gertruds grav, og lad hende skinne for evigt. Lidt bizart måske, men det er i hvert fald ikke noget vi vil gå glip af. En af ophavsmændene, Jimmy Loizeau er i øvrigt taler på NEXT no. 6 konferencen.
Se en mere udførlig beskrivelse af projektet her

Kan du li hvad du læser?

One thought on “Topliste: 5 favoritter du kan se på NEXT no. 6

  • Wikzo

    Jeg håber, at Kindle og Android G1 Mobile bliver udstilt, således at vi dødelige danskere kan få lov til at prøve dem – hvem ved, hvor lang tid der går, før de lander herhjemme.

Comments are closed.