Topliste: Livecasts for enhver smag


Webcams over hele verden holder dig opdateret
Man kan finde alt på internettet. Også et webcam, der viser lige præcis DIN interesse. Siden webkameraets indtog i slutningen af halvfemserne, har det opnået stadig større popularitet. I dag er det primært videotelefoni, eksempelvis over services som Skype, der bærer webkameraet frem. Men de gode gammeldags opstillinger med et kamera, der filmer et bestemt område et eller andet sted i verden, eksisterer stadig. Vi har fundet fem af de fedeste… Måske.

 1. Africam

  Et af de allerbedste webcam sites for folk med interesse i Afrikas dyreliv. Misser man nogle af de mange dyrebesøg foran kameraerne – og det er altså både elefanter, giraffer og næsehorn, der kommer på besøg – ligger sidens bagmænd ofte videoerne ud, så man aldrig går glip af de storslåede naturoplevelser. Siden har i øvrigt også to kameraer i Nordamerika.
 2. PyramidCam

  Hvor de fleste fede webcams viser tingene så tæt på, at man rent faktisk kan se, at der sker noget i billedet, er PyramidCam sat op på så tilpas lang afstand, at det eneste man kan se på billederne, er døgnets gang. Stort set i hvert fald. Det byder dog også på spektakulære billeder fra tid til anden, når solen giver et herligt skær over de to store Giza-pyramider. Og så kan man jo sidde at drømme sig lidt væk på en grå arbejdsdag.
 3. Panamakanalen

  Genvejen til Stillehavet er trafikeret dag og nat året rundt. Panamakanalens Miraflores sluse er et af de steder man kan følge, hvis skibsfart skulle være ens store passion. Udover Miraflores kan man også se Gatun-slusen, Centennial Bridge, samt et større anlægsarbejde for at udvide kanalen.
 4. Webcam-verdenen er især for de dyreinteresserede. Ved Florida Keys har man sat et kamera op ved et temmelig fiskebefærdet rev, der giver live-fisk døgnet rundt. Kameraet flyttes af og til rundt, da det sidder under en båd, der ligger for anker ved revet.

 5. Trains.com

  Alle raske drenge elsker tog! Til disse trainspotters findes naturligvis også fantastiske webcams. Blandt andet har Trains.com et live-feed til togkrydset i Rochelle Illinois. Angiveligt et af de mest befærdede togkryds i staterne… Eneste ulempe er, at siden kræver login. Det er til gengæld gratis. Og hvad er bedre at have kørende en fredag aften, end tog direkte fra Guds eget land?
Kan du li hvad du læser?