Vampire Beatles – sange med bid i


Ny internet-dille ligger landet øde… Måske…


“It’s been a hard vampire‘s night…and I’ve been biting like a dog”. Mange vil nok genkende citatet fra en kendt Beatles sang. Men der er noget galt. De færreste Beatles sange handler nemlig om vampyrer. En ny trend på mikroblogging tjenesten Twitter, har weekenden over stoppet afløbene med alternative bud på Beatles tekster.

Underlige ting sker når folk keder sig. I lørdags sendte brugeren catmachine beskeden “The Vampire
Beatles “All You Need Is Blood”” ud på Twitter. Derefter sendte martylog “A Hard Day’s Bite #vampirebeatles”. #vampirebeatles er et såkaldt hashtag, der gør det let at søge på tweets med et bestemt indhold.

Derfra rullede lavinen, og søndag morgen var Vampire Beatles nummer 3 på Twitters liste over ‘trending topics’. I løbet af søndagen blev den dårlige humor, ikke overraskende, overhalet af “Mothers day” på listen over hotte emner.

Det er nok ingen hemmelighed, at internetfænomener blusser op med jævne mellemrum. De dør også gerne lige så hurtigt, som de kom frem. Et godt eksempel er fysikforsøget med Mentos og cola light, som var meget populært for et par år siden.

Ud af historien her, kan man tage et par ting med videre. For det første kræver det ikke mere end en enkelt mand, der keder sig en lørdag aften, at starte en trend. For det andet er Twitter et ekstremt stærkt værktøj til at skabe hype om et emne. Det kommer naturligvis af, at Twitter i sig selv er enormt hypet, men måske lige så meget fordi mange af Twitterbrugerne bare er nemme at begejstre.

Twitter Search (Tak til Ronni for at gøre opmærksom på fænomenet)

Kan du li hvad du læser?