Bambuser – Livevideo på nettet fra mobilen


Bring demokratiet til folket

bambuser.jpg

Youtube, Vimeo og et væld af andre videotjenester, har gjort video til noget helt andet end farmors smalfilm. Bambuser er seneste skud på stammen, men adskiller sig en del fra de tidligere. På Bambuser uploader du nemlig ikke redigerede film. Du livestreamer derimod video direkte fra din mobiltelefon. Systemet bruger også geotagging, så har man GPS i mobilen kan andre altså ikke blot følge med i hvad du laver, men også hvor du er. Det pynter jo gevaldigt på troværdigheden.

Fordelene er klare – du sparer plads på mobilen, og du kommer lynhurtigt ud til verden med dit budskab. Det har mange allerede taget til sig, og der er brugere fra hele verden. Blandt andet systemkritiske iranske bloggere. Fordelen for dem er at intet materiale bliver gemt på telefonen, men derimod på Bambusers servere i Sverige. Smart! Selvom deres udstyr skulle blive smadret, eller de bliver fængslet, kan man altså ikke komme af med deres allerede udgivede materiale.

Brandmænd i Göteborg bruger også systemet. Når de kommer til en brand tænder de livefeedet, så centralen kan følge med, og give gode råd i processen.

Tjek bambusers hjemmeside – lige nu er der livefeed fra NEXT på forsiden!!

Kan du li hvad du læser?