Betal med fjernbetjeningen 1


Nyt tv lader dig leje film, og betale med kreditkort via fjernbetjeningen


De fleste danskere kender tjenester som Just-Eat og Tv2 Sputnik. Fælles for de to er at de tilbyder en nem måde at få, og betale for, en kendt analog tjeneste. I Japan findes en video-on-demand service, der hedder acTVila, hvor man kan leje film via tv’et, og betale ved at taste kreditkortoplysninger ind på fjernbetjeningen. Fjernbetjeningen til Sony’s nye Bravia fjernsyn kommer med RFID læser, og så er det slut med at taste.

For at imødegå den voksende krise på elektronikmarkedet, har Sony netop sendt en samling nye fladskærmsfjernsyn på gaden i Japan. Der er tale en lavprisserie (så lavpris det nu kan være, når der er tale om relativt dyre mærkevarer), som overraskende nok er spækket med spændende teknologi.

Udover 240 megahertz paneler, digitale tunere og nærmest uhørte kontrastforhold (som man naturligvis skal tage en del forbehold for), er der indbygget netværksforbindelse, så man kan komme på nettet og bestille film via video-on-demand tjenester.

Det er her det bliver spændende. I pokemonens hjemland kan man nemlig få sig en e-Wallet, eller elektronisk tegnebog. Den fungerer som – og ligner – et kreditkort, med den eneste forskel at der bruges RFID til overførsel af oplysninger til og fra kortet.

Fjernbetjeningen til den nye serie af fjernsyn indeholder en e-Wallet læser. Man skal bare holde kortet op til fjernbetjeningen og trykke på en knap, så bliver betalingen gennemført. Sony har i øvrigt en tilsvarende løsning til den japanske udgave af Playstation 3.

Vi kan desværre ikke forvente at se systemet i Danmark foreløbig. Muligheden for at betale via RFID i mobiltelefoner, kreditkort eller lightere rykker dog sandsynligvis nærmere. Og så kan Just-Eat, og alle de andre, godt væbne sig til at tage imod betaling på helt nye måder.

Se video efter klippet

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sqPICFLNBfs[/youtube]

Sony Japan via AkihabaraNews

Kan du li hvad du læser?

One thought on “Betal med fjernbetjeningen

Comments are closed.