Farvel og ellers tak til Google Wave 2


Google lægger samarbejdsværktøjet i graven, efterlader verden uberørt
For langt de fleste danskere er nyheden om, at Google nedlægger Wave omtrent lige så vigtig, som når den norske konge får nye bukser. For andre er det dog en nyhed, der kalder på reaktioner, som bedst kan sidestilles med en ægte royalists reaktion på Prinsesse Di’s død. Men hvorfor egentlig? Hvad har Wave gjort, og hvorfor kommer vi ikke til at savne det?

Lad os starte med begyndelsen. Google har en massiv opbakning i udviklerkredse. De står for åbenhed og fremsynethed. Derudover har Google ry for at være verdens måske bedste arbejdsplads, med kontorer der mere minder om fantasifulde legepladser, end trange bure med resultatfokus. Derfor kan Google altid være sikre på et vist buzz omkring deres lanceringer. Den sikkerhed er første søm i Wave-kisten.

Lanceringen af Wave skete med stor bevågenhed fra den samlede blogosfære, samt en stor del af verdens medier. Ingen kunne dog rigtig sige hvad Wave var. Man var dog enige om, at man skulle være med. Desværre forfulgte forklaringsbesværlighederne Wave. Selv efter den håbløst elitære invitationsmodel blev forladt, var det mere end svært at lokke “almindelige” mennesker med på Wave. Det var simpelthen for svært at forklare hvad man kunne bruge det til.

Naturligvis er der point i bogen for at forsøge sig med en afløser til e-mail. Desværre er den slags kommunikation ikke noget man bare lige flytter. Skal det fungere, må det nødvendigvis bygge på åbne standarder, så man som virksomhed kan vælge udbyder og tilpasse sine services. Google Wave led under at det var udviklet på baggrund af en lang række gode ideer, der kunne have gjort en forskel i eksisterende sammenhænge, men ikke gav mening for folk at bruge i en lukket pakke.

Wave har dog fået en massiv kreds af fans, som nu – meget forudsigeligt – prøver at bekæmpe lukningen. På Save Google Wave samler man indsatsen for at få Google til at ombestemme sig. Generelt taler tilhængerne for et bestemt aspekt af Wave, som det de kommer til at mangle; nemlig samarbejdsmodellen. Den kollaborative del, som almindelig e-mail mangler.

Man kan, hvis man er fan, håbe på at funktionerne bliver indbygget i GMail. For os andre… Ja, lad os bare konstatere at livet går videre. Også selvom verden skulle være en enkelt social tjeneste fattigere.

Kan du li hvad du læser?

2 thoughts on “Farvel og ellers tak til Google Wave

  • Danila Mouzytchenko

    Det er ikke godt! Wave er faktisk et ret godt værktøj, selvom det kræver lidt tilvænning. Det er langt nemmere at håndtere og dokumentere beslutningsforløb + det giver mulighed for dialog der varer over tid. Når man skriver mails i grupper over 5 mennesker kan det blive et helvede med wave kan det blive struktureret. Ingen grund til at fjerne det!

  • Jeppe

    Du skriver: “[…]og hvorfor kommer vi ikke til at savne det?”

    Jeg kommer til at savne det – hvis de helt nedlæger wave og ikke bare stopper med at udvikle til platformen. Wave er det bedste redskab jeg endnu har prøvet, når det kommer til at skrive samtidig (real time), flere mennesker i samme dokument, hvilket er genialt hvis man sidder på kontorer forskellige steder i byen/landet/verden.

    Hvis man er en af dem der aldrig rigtig kom i gang med at bruge det kan jeg godt forstå man ikke vil savne det – men jeg brugte det flittigt og næsten hver dag. jeg vil savne Wave.

Comments are closed.