Fodboldfans får live opdateringer på stadion


Britisk fodboldklub livestreamer highlights fra kampen, mens du står på lægterne


På de vinterkolde danske fodboldarenaer, er det småt med muligheder for at genopleve highlights fra kampen, mens man er på stadion. På Arsenals hjemmebane, Emirates Stadium, har man i de sidste to sæsoner kørt forsøg med videostreaming til publikums PSP’er. Nu bliver forsøget gjort til permanent service.

Emirates Stadium er hjemsted for en af verdens største – og rigeste – fodboldklubber, så det er nok ikke tilfældigt at Sony har valgt netop Arsenals hjemmebane, som affyringsrampe for deres nye tiltag. Store skærme har gjort det lettere at vise detaljerne fra heltenes scoringer, men det hjælper ikke meget hvis man står i pølsekøen, eller er på toilettet.

Løsningen er – naturligvis – at vise højdepunkterne på håndholdte enheder. Stadionet er derfor blevet plastret til med kameraer (Sonys egne, naturligvis), der er forbundet via netværk. Samme netværk udnytter man til at sende billederne til publikum, efter de er blevet redigeret.

Sony har selv lavet softwaren, der får PSP’en til at minde mere om et interaktivt håndholdt tv-apparat, end en spillekonsol. Udover at vise de seneste scoringer og grimme tacklinger, vil man også være i stand til at følge spillerstatistik, og resultater fra andre Premier League kampe. Man overvejer endda, at lave en slags socialt netværk ud af konceptet, så fans kan blive ført sammen under kampene.

Hverken Arsenal eller Sony oplyser, om det indhold, der bliver fremstillet til PSP visning bliver tilgængelig på holdets hjemmeside, eller andre steder. Dog er klubben blandt de adskillige store klubber, med egen tv-station, så mon ikke det kommer ud til masserne.

Et andet af de store spørgsmål er, om man vil få lov at bruge sin egen PSP, eller om man skal bruge en klubben stiller til rådighed (og man dermed skal betale for). I hvert fald bliver det, med stor sandsynlighed, svært at slippe for reklamer. Desuden har “the Gunners'” pressechef direkte udtalt, at man håber på at systemet kan få folk til at komme tidligere, og blive længere. Fodbold er jo, trods alt, først og fremmest forretning.

Foto: Pocket-Lint

Reuters via MCVUK

Kan du li hvad du læser?