Fremtiden var i Las Vegas 2


LabConfidential har kigget nærmere på dette års CES-taler.

090112_ces-logo-l.jpg

Det mest interessante ved en messe, som den netop overståede CES i Las Vegas, er ikke altid de produkter som udstillerne fremviser. For mange er der langt mere guf at hente i de såkaldte keynotes, altså taler fra nogle af branchens tunge drenge, om deres lanceringer, og ikke mindst hvad de arbejder med fremadrettet. LabConfidential har gennemgået en række keynotes, og tager et kig på hvad vi kan forvente fra branchens giganter de kommende år.

hanksandstringer.jpg

Howard Stringer er en af Sonys absolutte topchefer, og dermed en af dem som rigtig mange var mødt op for at se. I virkeligheden var det småt med banebrydende produktlanceringer, men ind imellem en skamløs parade af kendisser fik Stringer løftet sløret for lidt af fremtiden for Sony.

Briller med indbygget skræm er ikke noget nyt, men Sony arbejder på tiden med en prototype, som er gennemsigtig. Det giver brugeren mulighed for at følge med i hvad der sker i omgivelserne, i modsætning til de løsninger, der findes i dag, som lukker helt af for omverdenen.

Måske var det mest spændende fra Sony deres fremvisning af et nyt Cyber-Shot kamera, med indbygget Wi-Fi og browser. Kameraet tillader direkte upload af billeder til eksempelvis en blog på internettet. DSC-G3, som kameraet hedder, viser dermed at fremtidens kompakte kameraer ikke behøver at sidde i en mobiltelefon.

Sony fremviste i øvrigt en prototype af et sukkerbaseret batteri, som de har arbejdet på i nogle år. Batteriet skaber energi ved at nedbryde kulhydrater. Målet er et miljøvenligt batteri, som på lang sigt vil kunne konkurrere med lithium-ion og andre teknologier.

Wired, Popgadget

ballmer.jpg

På software fronten havde mange ventet at høre nyt fra Microsoft, og Steve Ballmer skuffede ikke, da han kunne annoncere muligheden for at downloade en betaversion af det kommende Windows 7. Den første melding fra Microsoft var, at der er 2,5 millioner downloads af styresystemet, men søndag aften offentliggjorde man, at downloadperioden varer til d. 24 januar, så man skal nok kunne nå at hente Microsofts arvtager til det berygtede Vista.

Udover Windows 7 Beta udgivelsen var der et par spændende nyheder fra verdens største softwarefirma. Redmond-firmaet kunne fremvise en ultratynd fleksibel skærm, samt introducere Tags, som er Microsofts svar på QR-koder. I modsætning til de 2d-stregkoder vi kender er Tags i farver. Det er meningen at Tags skal kunne bruges i smartphones med Windows Mobile, Android eller ’lignende’ som styresystem. Hvad ’lignende’ betyder, bliver spændende at se.

oled-flexballmer.jpg

Efter at have holdt sin tale kunne Steve Ballmer fortælle til Financial Times, at man ikke (i modsætning til de seneste måneders rygter) skal forvente at se en Zune telefon, og at Zune platformen sandsynligvis bliver taget ud af produktion inden længe. Til gengæld vil Microsoft forsøge at udvikle en forretning på softwaren til Zune, som man vil sælge til andre producenter, samt tilhørende online musikbutik.

Slashdot, DailyWireless, Financial Times

Apropos keynotes, så er året mest berømte keynote nok den Apple-direktør Steve Jobs ikke holdte på MacWorld kongressen. Nu siger rygter derimod at Apple er på vej til CES 2010, så mac-fans verden over kan nu – måske – glæde sig til næste års CES.

Cult of Mac

Inden næste års CES kommer naturligvis dette års NEXT no. 6, som bliver afholdt i Ã…rhus 2-5. april. Her bliver der mulighed for at snuse til masser af nye teknologier og prototyper.

Kan du li hvad du læser?

2 thoughts on “Fremtiden var i Las Vegas

Comments are closed.