Halvandet år med Yammer på kontoret


Virksomhedsmikroblogging giver bedre informationsflow
“Hey gang. Jeg er på vej ud i den store verden for at holde foredrag. Fang mig på mail, mobil eller her på Yammer.” Sådan kunne en besked på Innovation Labs interne kommunikationskanal, Yammer, lyde. Mikrobloggingværktøjet bruges dagligt til deling af småt og stort. Både internt i organisationen, men også med eksterne samarbejdspartnere. Vi har haft systemet i mere end halvandet år, men værdien har været længe undervejs.

Faktisk var det første år med Yammer ikke særlig produktivt. Det blev mest brugt til linkdeling blandt en hård kerne af medarbejdere. I starten af 2010 kom der dog nye boller på suppen. I forbindelse med en intern workshop for alle medarbejdere, blev det besluttet at alle skulle være på – med det samme. Pludselig åbnede nye muligheder sig.

Mikroblogging i virksomhedens begrænses ikke af muligheder, men af brugere, der ikke tager det til sig. Efter en hård start, hvor kun omkring halvdelen af kollegerne var aktive på Yammer, kom alle pludselig med. Dermed kunne kommunikationen trækkes op på et nyt plan. Pludselig kunne man forvente, at alle i organisationen holdt sig opdaterede via den interne kanal på nettet.

Med et gik en masse kommunikation fra mailsystemet, over på Yammer. Den helt store fordel i den sammenhæng er, at man kan oprette en gruppe til et specifikt projekt eller en underafdeling i firmaet. Således kan man målrette kommunikationen samtidig med at den bliver systematiseret i tråde for et nemt overblik.

Det sociale virksomhedsnetværk har også mulighed for at man kan hive deltagere fra andre organisationer ind i en lukket gruppe. Det gør, at man pludselig kan være meget mere social og nærværende med sine samarbejdspartnere end ellers. Derudover forsvinder en stor del af den distance, der ellers kan være til eksterne samarbejdspartner. Man får simpelthen en følelse af, at være på samme hold.

Sociale netværk, og mikroblogging i virksomheden giver ikke bare god mening; det er også sundt for organisationen.

Læs mere om andres oplevelser med Yammer på Version2

Yammer

Kan du li hvad du læser?