Hvor personlig vil du være på nettet?


Nyt toilet udsender RSS feed med meget personlige oplysninger

rsstoilet.jpg

Japanerne er vanvittige. De har givet os gale teknologier, som Tamagotchi, kapsel hoteller, ogtankelæsning via MR-scanner. Nu er tiden så kommet til at udvide japanernes i forvejen teknologispækkede toiletter med en lille service, der kan vise verden hvad du fik til frokost.

Det lyder måske ikke så lækkert, men faktisk findes der allerede japanske toiletter, som kan analysere dit affald. De data toilettet kommer frem til, kan nu sendes direkte til din computer via RSS feed. Så behøver du ikke optage mere tid derude end højst nødvendigt. Frokosten kan du så undersøge nærmere inde ved skrivebordet.

FKF-20M hedder toilettet, som er lavet af Inax. Magien opstår i det berøringsfrie betjeningspanel på væggen. Udover at igangsætte skyl i tønden, sender den en unik internetadresse til din mobiltelefon. Den adresse kan du så slå op enten via mobilens browser, eller på computeren på kontoret. Der er selvfølgelig også mulighed for at sende linket til din læge. Eller måske klistre linket op på din facebookprofil…

Toilettet analyserer antallet af bakterier, blod – eller fravær af samme, fedt og andre… ahøm… lækkerier. Oplysningerne bruges således til at overvåge dit helbred løbende.

Du bliver ikke registreret personligt på toilettet, så du skal ikke bekymre dig om overvågning – der er intet, der binder dig til dit affald. Men man kunne forestille sig forskellige scenarier. Eksempelvis offentlige toiletter med reklamer. Der er ganske sikkert nogle medicinalfirmaer, som ville springe med på bølgen og målrette deres reklamer i hidtil uhørt grad.

Inax via Digital World Tokyo

Kan du li hvad du læser?