Lad din passion blive business 2


Kan passioneret interesse virkelig blive god forretning på nettet?


Mange mennesker har et talent. At det rette talent i det rette miljø, kan blive en god forretning, kan de fleste nok blive enige om. Men hvad gør man, når ens talent er, at lave jagttrofæer ud af filtdyr? Internettet har givet grobund for en forretningsmodel, hvor store produktionsapparater og gigantiske marketingsbudgetter, hører fortiden til.

Et af de største foretagender indenfor privat nethandel er Etsy.com. Hjemmesiden giver alle mulighed for, at sælge deres håndlavede produkter. Man får dermed mulighed for, at nå ud til millioner af potentielle kunder, og ikke bare dem der befinder sig fysisk i nærheden af hjemmebiksen.

For at blive sælger på Etsy kræves et produkt, et kreditkort, og omkring ti minutter til at gennemgå oprettelsesprocedurerne. Andre, der deler din interesse for orange glasplatter eller håndlavede slippers, kan herefter købe dine varer. Og er varen noget de kan lide, sender de beskeden videre til dem de kender, som også er interesserede i det pågældende.

Hermed bliver viral markedsføring (crowdsourcing) pludselig et våben for hr. og fru Jensen, uden at de skal gøre andet end at logge på en hjemmeside og vente på afkast. Man behøver ikke noget varelager, for man laver naturligvis sine varer på bestilling. Begynder produktet så, at sælge som bananer i abegrotten, kan man jo altid opgradere produktionen.

I Danmark hedder det store hit Trendsales.dk. Med mere end 350.000 brugere er det en af sværvægterne indenfor privat salg på nettet. Siden startede med formidling af salg af brugt tøj, men har udviklet sig til at sælge alle mulige hånd-/hjemmelavede produkter.

Konceptet viser en af internettets store forcer. Nu kan enhver med en passioneret interesse, eller hobby, starte en virksomhed – uden store udgifter – med hele verden som markedsplads. Så hvad enten du er til hjemmelavet keramik, velduftende citronsæbe, eller bare elsker at lave fint håndarbejde, så er internettet din markedsplads.

Se Jeff Howe fra Wired fortælle om Crowdsoursing efter klippet, og se også hans video om Etsy.com på Open Forum.

Etsy via Open Forum

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=F0-UtNg3ots[/youtube]

Kan du li hvad du læser?

2 thoughts on “Lad din passion blive business

Comments are closed.