LC Ekstra: Google Nexus One


Nexus_One_011Vi har fingrene i den vigtigste telefon siden to dåser på en snor
Det er meget sjældent vi laver anmeldelser af produkter her på LabConfidential. Når vi endelig gør, skyldes det oftest, at vi har fået fingrene i noget ganske specielt. Og det har vi denne gang. Den mest omtalte smartphone siden iPhone, og det hidtil bedste bud på en telefon, der kan gå alle tolv omgange mod den ellers ubestridte mester.

Dybest set er en telefons specifikationer uinteressante. Det er iPhone et godt eksempel på. Apples smartphone har ikke klassens bedste processor, eller største systemhukommelse. Det den til gengæld har, er en utroligt gennemført brugeroplevelse, og det er den, andre producenter har haft utroligt svært ved at kæmpe imod. Derfor var det en udsøgt fornøjelse at få Google Nexus One i hånden.

Nexus One føles robust og ligger godt i hånden. Den har en udsøgt skærm med helt klare farver, og som reagerer flydende og hurtigt når man rører ved den. Den kører naturligvis på Googles eget Android styresystem, der også kendes fra blandt andre HTC Hero. Og netop HTC er mestrene bag telefonens lækre indpakning, og yderst kapable hardware.

I modsætning til de modeller HTC sælger under eget navn, har Nexus One ikke den såkaldte Sense brugerflade. I stedet er det mere eller mindre en rå Android-flade man får. Det gør dog ikke noget. Android i den seneste version, 2.1, er utroligt nem og intuitiv at finde rundt i.

Installation af applikationer går utroligt nemt og hurtigt via Android Market. Vi har i løbet af weekenden streamet netradio på telefonen, geotagget en dejlig togtur gennem Midtjylland med den indbyggede GPS, livecastet video via Bambuser, og ikke mindst opdateret Facebook et utal af gange.

Den største anke mod telefonen må være, at kameraet er langsom til at fokusere og tage billeder. Der kan gå flere sekunder fra man har trykket på knappen, til billedet er i kassen. Det skyldes primært autofokus funktionen, som man heldigvis kan slå fra, hvis man skal have hurtigere øjebliksbilleder.

Når Nexus One er så vigtig, skyldes det at telefonen er den første, der reelt kan konkurrere med iPhone på dens hjemmebane. Telefonen er ikke officielt kommet til Danmark, men man kan måske være heldig at finde den på nettet. Alternativt kan man kaste sin kærlighed på HTC Desire, der hardwaremæssigt er stort set identisk. Her får man desuden den lækre HTC Sense brugerflade med.

Banker den så iPhone? Det må så afgjort være et spørgsmål om personlig smag. Redaktøren har pillet utroligt meget ved iPhones, men aldrig rigtig været solgt til den. Argumentet mod iPhone er Apples lukkethed omkring alle deres systemer. På Android er stort set alt åbent, og man har meget mere magt over sig selv og sin telefon.

Googlefonen er ingen killer (læs her hvorfor), men den præsterer alligevel at være den eneste telefon vi har set, som ikke overgås af iPhone, og som har potentialet til at blive den nye mester. Nexus One går helt sikkert alle tolv omgange, og resultatet tipper i den grad til Googles fordel.

Som en god ven af redaktionen udtrykte det, da han fik Nexus One i hånden; “This is the day the iPhone became obsolete” – Dette er dagen, hvor iPhone blev forældet.

Rundtur på Innovation Lab på Bambuser, lavet på Nexus One

Kan du li hvad du læser?