Lifecast ved første øjekast


Filmskaber/Eyeborg vil sende sit liv live på nettet
Dokumentarfilm bevæger sig i stigende grad i biografen. I Danmark har nogle af de største succeser i de senere år været Anders Østergaards Gasolin’, fodboldhyldesten …Og det var Danmark, samt naturligvis Afghanistan-dokumentaren Armadillo. Dokumentaren er langsom ved at finde en form, der retfærdiggør den som oplysende – og intelligent – underholdning. På den anden side står internettets stadig mere formålsløse konstante strøm af håbløse opdateringer fra folk, der gerne vil være kendte. Et sted midt i mellem står Rob Spence.

Canadieren Rob Spence har lavet dokumentarfilm til blandt andet Discovery. Siden han mistede sit højre øje for et par år siden, har han dog haft andre filmplaner. Under navnet Eyeborg er han ved at lancere sig selv som et bionisk eksperiment. I stedet for at traditionelt glasøje, har han fået fremstillet et øje med indbygget videokamera.

Ved hjælp af en trådløs forbindelse vil Rob Spence, aka. Eyeborg være i stand til at udsende sit mindste blink live på nettet. Oprindeligt var det angiveligt meningen, at der skulle laves en dokumentarfilm ud af øjekameraets optagelser, men planen ser ud til at bevæge mere i retning af et egentligt lifecast.

For folk med begge øjne i behold, og en ubøjelig lyst til at streame hele sit liv på nettet, kan vi anbefale at montere et webcam på en brille, og gå ud i den store verden. På den måde er man heller ikke så begrænset af det bioniske øjes sparsomme batterikapacitet.

Eyeborg

Eyeborg Phase II from eyeborg on Vimeo.

Kan du li hvad du læser?