NEXT 2010 – Så er vi i gang 2


Årets Innovation Lab højdepunkt står på spring
Der har været travlhed på kontoret de seneste måneder. Aftaler er indgået, flybilletter bestilt, i marinaen ligger et par både til konferencegæsterne. Årets NEXT er det største nogensinde. Ikke bare fordi der er mere end dobbelt så mange talere som sidste år, eller fordi udstillingen indeholder flere fremtidsgadgets end nogensinde før. Konferencen varer fem dage, ligesom udstillingen, der i øvrigt glimrer ved, at være placeret på fem forskellige lokaliteter i Århus C.

Deres udsendte står netop nu midt i herlighederne. Midt i et firkløver bestående af Beerbot, Microsoft Kinect, Universal Robots’ robotarm, og den personlige darling; Roachbot. Der arbejdes med at få de sidste ting på plads. Microsoft afholder pressemøde klokken 11, hvor verdenspressen forventes at indfinde sig.

Udenfor Digital-udstillingen, kun omkring 40 meter herfra, er CareWare-udstillingen ved at tage form. Her finder man I-Sit, Aabentofts integrerede PS3-controller i armlænet på en elektrisk kørestol, Smart Home toilettet, PM2G’s Happy Rehab genoptræningsudstyr, samt Tecclusters 3D-printer, der kan printe reservedele til kroppen.

Rådhusparken er blandt andet hjem for Tesla Roadster, Wind-tubine Racer (kør som vinden, I ved), øko-indpakning/-isoleringen EcoCradle, Topmoderne solcelleanlæg fra Risø, samt en Lamborghini-stylet robotplæneklipper.

Food, der kan findes i Idébutikken i Frederiksgade, huser blandt andet Beerbot, Pangeas økologiske produkter med indbygget urtehave, en pastalampe, verdens dyreste kaffe, og fine eksempler på molekylær gastronomi til hjemmekøkkenet.

Den sidste udstilling er Design, der de næste fem dage har slået sig ned i Århus Kunstbygning. Her kan man se alt fra Boombench, Klimakjolen og kunstværket Clouds, til genbrugsdesignmøblerne fra ReUse.

Med andre ord; der er en masse at se! Vi glæder os til at se dig.

Kan du li hvad du læser?

2 thoughts on “NEXT 2010 – Så er vi i gang

 • Ivan munk

  Next omtales i dagens LabConfi mail som ”udstillingen, der i øvrigt glimrer ved, at være placeret på fem forskellige lokaliteter i Århus C”. Og så nævnes 3 lokationer plus et ukendt sted hvor skribenten opholder soig mens han skiver.
  Hvor er det. Og er det 5, 4 eller 3 ½ sted?

  Og på hjemmesiden skriver Next at det er 4 steder og så nævnes de 3, Citat: ” De fem NEXT spor er lagt på fire forskellige steder i de centrale” og fortsætter med at nævne de 3 ” Århus; Bruuns Galleri – lige ved hovedbanegården – huser IT og Health sporene. Green holder til i Rådhusparken, lige ved siden af Food sporet. Endelig holder Design til i Århus’ center for nutidskunst, Århus Kunstbygning.”
  Hvor er det. Og er det 5, 4 eller 3 ½ sted?

  Og på http://www.innovationlab.dk/next vider i under ”Next udstilling” program, folder og dias fra 2009 udstillingen only. Ikke noget om placering i disse dage.

  Information har aldrig været Next´s stærke side, men at holde udstillingen her i Århus er et smaddergodt initiativ. Hold det bare knapt så hemmeligt om hvad der kan ses hvor..!

Comments are closed.