Nu bliver cykelhjulet til et display 1


Lys på egerne sender dit budskab til hele byen


I mange år har reflekser og små lygter domineret cyklerne. Det er der naturligvis en rigtig god grund til. Uden lys er der nemlig en overhængende fare for, at blive hamret ned af en bil efter mørkets frembrud. Men det kan blive lidt kedeligt. Udover muligheden for at sætte en klemme med et stykke pap på hjulet, og lege man kører motorcykel, er der ikke mange muligheder for at pifte sin cykel op. Men nu kommer muligheden. Firmaet Monkeylectric tilbyder en løsning, der kan gøre din cykel til din personlige reklamesøjle.

Teknikken bag Monkey Light, som produktet kaldes, er relativt simpel. En række lysdioder monteres på hjulets eger, og programmeres til at lyse i bestemte sekvenser. Dioderne kan vise både tekst og mønstre i flere tusind farver. Desværre skal opsætningen ske mere eller mindre manuelt, hvilket gør det til en lidt kompliceret affære.

Systemet findes i to udgaver, det ene virker mellem 12 og 40 kilometer i timen, og det andet mellem 19 og 72 kilometer i timen. Man får altså ikke meget display for pengene, hvis man triller i sneglefart ned til bageren søndag morgen. Til gengæld åbner der sig en helt ny markedsføringskanal for de store cykelholds sponsorer. Spørgsmålet er så, om de professionelle cykelhold er interesserede i, at blive gjort til større reklamesøjler, end de er i forvejen.

Skulle man få lyst til at sende sine egene budskaber ud til sine medtrafikanter, så kan systemet købes på Monkeylectrics Webshop til den nette sum af 60 dollars. Derfra er det bare ud i verden, og skaffe sponsorer.

Se video efter klippet

Monkeylectric via Boing Boing Gadgets

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mT13ZcpwYtA[/youtube]

Kan du li hvad du læser?

One thought on “Nu bliver cykelhjulet til et display

  • Dan S. Pedersen

    Det kunne da være vældig fedt at have sådan en anordning, når man cykler gennem København i de mørke vintertider – men mon det er lovligt at montere sådan et festfyrværkeri på sine cykelhjul?

Comments are closed.