Snigskyttens bedste ven


Apples App Store er nu leveringsdygtig i et hjælpeprogram til finskytter


Der er intet der siger ‘frihed’ på samme måde som maskingeværer og rockmusik. BulletFlight er et program til iPhone og iPod Touch, som hjælper skytten med at ramme målet, samtidig med at øregangen bliver fyldt med Manowars sprøde toner.

Programmet er naturligvis amerikansk, og bag det står softwarefirmaet Rynaway Technology Inc. og våbenproducenten Knight’s Armament Company. Formålet er, at få programmet til at overtage nogle af de beregninger, som skytten ellers selv foretager, for dermed at forudsige hvor skuddet rammer. Beregningerne foretages på baggrund af forskellige faktorer som ammunitionstype, afstand til målet, temperatur, vindforhold og lignende.

iPhonen, eller iPod’en, monteres i en holder, der kan sættes på siden af geværet. På den måde kan man både holde øje med målet, og lave sine sofistikerede beregninger samtidig.

Et par problemer tegner sig dog, hvis systemet skal have nogen succes operativt. Specialstyrker vil næppe sætte deres lid til et produkt, som de ikke selv kan skifte batteri på, når det er fladt (det er trods alt begrænset hvor mange USB stik man finder i jungler og ørkener), og Apples flagskibe er ikke just kendt for at være de mest energiøkonomiske. Desuden er kunstigt lys ofte bandlyst når man er på operation, så det bliver pludselig vanskeligt at lave noget fornuftigt efter mørkets frembrud.

Alligevel skal der nok vise sig at være afsætning i Guds eget land. Amerikanerne er, som bekendt, rigtig glade for deres våben, og der er helt sikkert en masse friheds- og automatvåbenelskende ‘patrioter’, som vil tage systemet til sig.

Herhjemme skal hverken de kommende værnepligtige i hæren, eller deres kolleger i Kosovo og Afghanistan, regne med at se noget til automatiske beregninger i felten lige foreløbig. Til gengæld ville det ikke undre nogen, hvis BulletFlight hurtigt bliver populær hos et andet værn.

Knight’s Armament Company henstiller i øvrigt til, at du kun skyder på mål du har til hensigt at ramme.

Se flere billeder, og deltag i debatten efter klippet.

KAC BulletFlight via Engadget

Kan du li hvad du læser?