TEMA: NEXT no. 6 – Cell Phone Disco


Dansegulvet lyser op til rytmen fra din mobil

Indtil fredag d. 3. april sætter LabConfidential, et par gange om ugen, fokus på årets NEXT udstilling. Du kan læse mere om NEXT på Innovation Labs hjemmeside.

Det er på det nærmeste umuligt at opsøge et sted uden mobildækning i Danmark. Dermed er det også nærmest umuligt at få fred. Der er altid nogen der ringer. Er der ikke nogen der ringer, så kan man med stor sikkerhed møde en teenager, med det 21. Ã…rhundredes udgave af ghettoblasteren i hånden. Uanset om man træder ind i en bus, går en tur ned ad gaden, eller står i supermarkedet, kan man være næsten sikker på at møde dem. Nogen brokker sig. Andre tager konsekvensen, og inddrager den allestedsnærværende mobiltelefon som en bærende del af en interaktiv kunstinstallation.

Folkene bag Cell Phone Disco kommer fra technokunstkollektivet Information Lab. Konceptet er et tæppe, eller tapet, plastret til med mange hundrede celler, hver bestående af en sensor, et batteri og en lysdiode. Sensorerne opfanger elektromagnetisk stråling fra GSM båndet. Når en telefon i nærheden af cellerne modtager et opkald, lyser væggen op.

Motivet på væggen afgøres af de elektromagnetiske impulser, som bliver modtaget, og telefonens position i forhold til væggen. Der er altså ikke to opkald, der er ens. Har man flere telefoner i gang bliver det et ret vildt show.

Skulle man have lyst til at sætte sin mobile lyskunst i system er det også en mulighed. En del af opstillingen består af en væg med særligt følsomme sensorer. Her skal man helt tæt på, før lyset reagerer. Lyset forbliver tændt når man har ført mobilen videre. Man kan simpelthen tegne med sin mobil på lysvæggen.

Prøv det selv på NEXT, og/eller se videoen efter klippet.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=L-iuGkIshMM[/youtube]

Kan du li hvad du læser?