Topliste: Det vildeste fra MWC og Toy Fair 1


LabConfidential viser hvad du gik glip af på ugens to store messer

Det er sjældent, men nogle gange sker flere gode ting samtidig. I den forløbne uge har Nürnberg i Tyskland huset legetøjsmessen Toyfair, og i Barcelona, Spanien, har man afholdt Mobile World Congress. LabConfidential har snuset nogle af de gode produkter frem, og et par af de lidt dummere. Vi starter i Nuürnberg.

Rubiks TouchCube


Den moderne udgave af den klassiske Rubiks Cube har touchinterface, og er leveringsdygtig i flere smarte funktioner, hvoraf det smarteste nok er løsningsforslag. Er man kommet til et punkt, hvor man ikke kan komme videre, er der hjælp at hente. Så er det kun din egen hukommelse, der sætter grænserne. Derudover kan man få terningen til at gå et skridt tilbage. I terningen er der et accelerometer, som gør at den kun registrerer berøring på den øverste side. Derved skulle man gerne kunne undgå alt for mange svipsere.

Engadget

LEGO NXT 2.0


Alle raske drenge har leget med Lego, og det ser ikke ud til at ændre sig foreløbigt. Lego har netop præsenteret den nye udgave af deres robotsystem NXT. Selve platformen er ikke så anderledes fra den første udgave, men man kan nu også få en sensor, som kan kende forskel på farver. Oplagt julegave til ungerne – du kan godt begynde at spare op.

Lego havde i øvrigt medbragt rigtig mange andre fine ting til Toy Fair. Blandt de helt store hits var deres nye videokamera, som man kan bygge videre på med almindelige legoklodser.

Gizmodo

Orbitwheels


Et af Toy Fairs mere syrede indslag var Orbitwheels, hjulene du sætter dine fødder ind i. Det kan nok bedst beskrives som en hybrid mellem et skateboard og et par inline rulleskøjter. Umiddelbart en dødsfælde for den utrænede motionist, men mon ikke der kunne være mange timers dødsforagtende sjov i dem alligevel.

Inventist via Boing Boing Gadgets

Star Wars Force trainer


Den vise jedi, Onkel Milton, har besluttet, at alle skal kunne lære jedi. Det er vi mange, der er glade for. Ved hjælp af hjernebølger kan man bevæge bolden i røret. Næsten som at være med i filmen. Nå ikke? Legetøj, som styres med tankens kraft ser i hvert fald ud til, at blive det næste helt store hit.

Gizmodo

Mobile World Congress

Det blev ikke til de helt banebrydende afsløringer på Mobile World Congress, men der var nu alligevel nogle ret interessante nyheder, som sandsynligvis kommer til at påvirke din mobile hverdag i fremtiden.

Standard for ladere


En af de helt store nyheder fra MWC var, at de store producenter af mobiltelefoner har besluttet at indføre en standard for ladestik. Det er altså slut med at have adskillige forskellige ladere i hjemmet, nu kan alle telefoner lades med samme stik. Indtil videre er 17 producenter med, heriblandt Nokia, SonyEricsson, Samsung, LG og Motorola. At Apple har valgt at stå udenfor kan undre (men ikke rigtig overraske). EU har meddelt producenterne, at hvis de ikke finder fælles fodslag, så vil der komme sanktioner. Det håber man tydeligvis at undgå med dette tiltag. Standarden træder i kraft fra 2012.

BBC News

Soldreven telefon fra LG


Men måske er det med opladere bare en teenagefase mobilen skal igennem. Hvis det er sådan, så har LG netop præsenteret den første mobiltelefon, der er stort set voksen. Det nyeste skud på stammen er nemlig en solcelledrevet telefon. Hele ydersiden er pakket med solceller, og angiveligt skulle 10 minutters opladning være nok til tre minutters taletid. Samsung præsenterede i øvrigt en lignende telefon.

LG via Dvice

Hyundais dumme telefoner


Koreanske Hyundai er i Danmark nok mest kendt for at lave biler. I deres hjemland er de kendt for mange ting, men det er svært for os at forstå, at deres telefoner skulle være specielt populære. Blandt de kiksede produkter er noget, der minder mest om en tidlig version af iPod Nano, et ur med indbygget touchscreenmobil, og noget der ligner en lommeregner fra starten af halvfemserne. Ikke den heldigste omgang fra Hyundai, men i det mindste er telefonerne primært til det asiatiske marked, og temmelig billige.

Engadget

ARM Sparrow Multicore Processor


Netbooks er den helt store dille for tiden, og salget er stigende. ARM har nu introduceret en processor, der kan minimere strømforbruget betragteligt. Sparrow har flere processorkerner. En til fuld styrke på alle applikationer, og en strømbesparende til de mest basale funktioner. Dermed kan din næste netbook potentielt holde strøm i flere dage. Det er da til at forstå.

Gadgetmix

Kan du li hvad du læser?

One thought on “Topliste: Det vildeste fra MWC og Toy Fair

Comments are closed.