Touchscreen med 3D følelse


Ny skærm fra Mitsubishi ved hvor langt din finger er væk


Vi omgiver os efterhånden med berøringsfølsomme skærme i mange apparater. Teknikken bag dem har i mange år været stort set den samme. Et af de større gennembrud er sket for nylig, med udbredelsen af multi-touch teknologi. Mitsubishi Electric har netop præsenteret deres bud på fremtidens touch display, som man slet ikke behøver at røre.

Når man bruger en normal berøringsfølsom skærm oplever man ofte at skærmen flimrer eller “hopper”, en smule. Mitsubishis nye teknologi eliminerer dette problem, og tilføjer nye muligheder for at interagere med apparaterne.

Skærmpanelet måler afstanden fra skærmen til fingeren med 0,8 millimeters nøjagtighed. Den maksimale afstand hvorfra skærmen kan registrere fingeren er 20 millimeter. Skærmen udregner desuden den fart fingeren nærmer sig med og kan derved forudsige brugerens hensigter.

Teknikken gør det muligt at bevæge en markør rundt på skærmen, uden egentlig at røre den. Det tillader yderligere at man kan lave ‘mouseover’ funktioner, hvor man eksempelvis kan markere et objekt ved at lade fingeren hænge i luften over det.

Noget af det mest bemærkelsesværdige er, at det kræver ret mange ændringer i et almindeligt touch display, for at give det samme egenskaber som Mitsubishis. Prototypen er på 5,7 tommer, og Mitsubishi forudser at teknikken primært vil blive benyttet i mobile enheder, da effektiviteten falder på større skærme.

Der er ingen oplysninger om pris endnu, men firmaets egne meldinger tyder på, at skærmene bliver tilstrækkeligt billige til at konkurrere med traditionelle touch displays.

Se flere billeder efter klippet

Via Tech-On

Kan du li hvad du læser?