Kan vi genopbygge tillid mellem mennesker, medier, og magthavere?


Jeg har glædet mig rigtig meget til at offentliggøre mit bidrag til årets Internet Week Denmark i Aarhus. Nu kan jeg endelig løfte sløret for en journalistisk paneldebat, der prikker til vores digitale verdensbillede.

Beskyldningerne flyver. Fake news, Lügenpresse, LØGN! Journalistikken er under et historisk pres. Ikke mindst fra internetbaserede slammøddinger uden nogen form for kildekritik eller presseetisk ansvar. Journalistikken er dermed også historisk vigtig.

Debatten tager udspring i den aktuelle debat om mediernes rolle i demokratiet, overfor den enorme udfordring internettet udgør. Idéen er ansporet af den norske redaktør Espen Egil Hansens opråb til Facebook i efteråret. Hertil kommer den absurde teaterfarce, der udgjorde store dele af den amerikanske valgkamp, og efterfølgende indsættelse af Trump som præsident.

Det bliver en debat om journalistikkens vilkår, rolle og fremtid i en verden, hvor information er båret af internettet.

I panelet sidder:

  • Lea Korsgaard, Zetland
  • Lars Werge, Dansk Jounalistforbund
  • Jacob Nybroe, Jylland-Posten
  • TBA

Unni From, Director, Centre for University Studies in Journalism, AU, er debattens moderator og ordstyrer.

Arrangementet finder sted onsdag den 19. april kl 13-15 i Rådhushallen i Aarhus. Jeg håber at se mange af jer, og tager meget gerne imod jeres spørgsmål og kommentarer til debatten.

Læs mere på IWDK’s hjemmeside: http://internetweekdenmark.com/events/fake-news-lugenpresse-logn

Kan du li hvad du læser?